lørdag 26. september 2009

Storm og store nedbørsmengder

To jenter skulle ankomme Evenes med fly, på høstferie. Ønsket var å bli henta med Trine, bobilen. Maya hadde vært på klassetur over natta før, og ikke sovet noe særlig. Greit, vi kjører med bobil. Det er meldt storm og store nedbørsmengder, men her heime skinner sola, så vi er optimistiske. Treffer regn når vi når Hinnøya, og noe vind når vi kommer til Tjeldsund.
Jentene kommer, og vi tar en stopp på en rasteplass mens vi spiser, og bestemmer oss for å kjøre over Tjeldsundbrua mens "den ennå er åpen". Kloke oss som ikke tror det er/blir uvær!
Kjører over brua, parkerer på første utkjørsel etter brua, kjører i le for noen trær som står mot veien, men det er jo ikke den veien uværet kommer! Jentene legger seg, sovner veldig fort, selv om det bråker veldig med vind og regn. Vi sitter oppe litt utover kvelden, strikker, ser tv og hører på været, men så tar vi og kveld. Da høres det plutselig anderledes ut, og Trine rister voldsomt. Et brak! Hva var det? Jo, da hadde uværet revet opp ene bagasjeromsluka. Ut og sikre den, legge seg, men nye lyder som vi ikke finner ut av, og det at vi kjenner at vinden tar under bilen og nesten løfter den, gjør at vi bestemmer oss for å rømme. Vi starter kjøringa. Kan ikke bruke fart, for nå er det virkelig vind! Og store nedbørsmengder! Står nesten stille iblandt fordi vi ikke ser noenting. Det er ikke mange andre tullinger ute på veien, og ihvertfall ikke med bobil. Men etterhvert går milene unna, mens uværet varer varer. Plutselig har vi bar himmel over oss: da har uværet revet opp takluka! Det er ikke le noe sted, så vi kjører heim, der far bestemmer seg for å sove i bilen så vi slipper å bære inn jentene, mens jeg går inn for å sove. Jentene sover under hele turen, og vet ingenting om uvær. Men far som skal sove i bilen, får ikke noe særlig søvn, for uværet tar her også. Så nå har tullingene vært på bobiltur i storm og med store nedbørsmengder!

1 kommentar:

  1. Ha ha ha ler meg skakk. At været er ganske friskt her oppe er jeg enig i ....

    SvarSlett