lørdag 12. januar 2013

Januar

er kommet, og et nytt årstall.  Har ikke vært noe problem å skrive det; det pleide bestandig før å være det, men det har kommet av seg selv i år.
Været er bra for årstiden, 2 plussgrader. litt glatt, men veiene er strødd.  Det ligger et par biler strødd utafor veien i dag, den ene var til og med stjålet.  Men det er ikke meldt om personskader.
Litt handarbeid er det blitt tid til.  Mest strikking på kveldene mens jeg hører/ser tv.  Men jeg har også tatt fram symskinen og sydd to fag gardiner til kjøkkenet på "landet".  Skal bli foto etter hvert når de bare blir hengt opp.  Er ikke noe avansert, og helt fra eget hode, og slik at når vi pusser opp kjøkkenet kan dekoren sprettes av hvis fargene ikke passer, og ny dekor sys på.  Og på "landet" er det hekling som er arbeidet.  Har så mye restegarn at nå må det benyttes til noe, så nå skal det bli teppe av oldemorsruter, og kan brukes både her og der.
Har hatt et saueskinn hengende i garasjen i mange år, for bikkja vi hadde, brukte det til å ligge på, så jeg syns det lukta og var skittent.  Det blei tatt inn og vaska, i vakemaskin, med Milo og på ullvask.  Var veldig fint da jeg hengte det opp til tørk, og dreiv og snudde på det for tørking, men så dro vi jo bort noen dager, og da vi kom tilbake var bakdelen blitt stiv.  Men vi trenger jo sitteunderlag når vi tar låven i bruk, så det havner der til sånt bruk.
Var på bruktbutikken her om dagen.  Går og ser litt etter ideer eller gamle ting, og fikk endel ideer om småting å kjøpe til kjøkkenet når vi har pussa det opp, slik at det blir et "gammelt" preg.  Skulle selvfølgelig ha visst hva slags kjøkkengardiner de brukte rundt skifte 1940/1950.
Vi fant ei lampe (skal bli foto av den og) fra da lyset kom i huset (1952), og den har vi hengt opp.  Og lysene vi brukte på juletreet er fra da, og svigermor sier hun har skifta ei pære på dem på alle disse årene!  Noen var i VG og fortalte om lys fra 1960tallet, men våre er gamlere.

2 kommentarer:

  1. Rundt årskiftet 1940/1950 var det nok mange som brukte hekla gardiner. Ellers så blei det nok sydd gardiner av melsekker, som var av et kraftig bomullstoff. De blei vaska, bleika og brodert. Mamma hadde rullegardiner av mønstret plast som blei brukt mot innsyn på kjøkkenet. hilsen Karin

    SvarSlett
  2. PS. Om du ikke allerede er klar over det så er den benken som står i kjelleren den første kjøkkenbenken på Solheim.DS

    SvarSlett