torsdag 30. september 2010

Keramikk


Madeirafolket er meget flinke med handarbeid. Det brukes mys fliser til utsmykning av bygg. Dette er da fra et vanningssted for hester like utafor hotellet, og er fra attenhundreognoe. Inne i byen er et bilutsalg dekorert over hele veggen med fliser i et flott bilde. Vet ikke om motivet er malt etter at flisene er satt opp.
Fortauene er steinsatt med små hvite og sorte steiner. Noen steder er de sorte steinene runde, muligens etter årtiders slitasje. Vi så i en park at det var gravd opp, og der satt mannen på en liten krakk, og banka ned steinene med en hammer! Og overalt legges det mønster med steinene.
Ellers er folket veldig flinke med broderier. Kan finne alt mulig i handarbeid rundt i butikkene, og mye pen pynteporselen. Går du langs levadaen, står landsbykonene der og selger strikkevarer og blomsterløker og knoller.
Og maderianerne er veldig flinke med planter. I parkene er alle planter merka med navn, og hvilken del av verden de kommer fra. Et av stedene vi besøkte, hadde to norske bjørker der, og ellers hadde de pkanta norsk gran oppe i høyden for at den tok opp vannet fra tåka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar