mandag 31. mai 2010

Avslutning

for sommeren. Husflidslaget var lørdag på tur. Vi starta med en tur til et glassblåseri, og traff en hyggelig ung mann som både blåste glass (på bildet lager han en fugl) og fortalte om glassblåsing, farging av glass, avkjøling og glassblåsemetoder. Vi ønska han til vårt husflidslag til høsten for å lære oss å blåse glasskuler vi kan ha til julekuler! Det var veldig mye pent å se, vaser, karafler, haner, andre fugler, fisk, krabber, kuler, og for ikke å glemme boller og store fat.
Jeg huska fotoapparatet, men ikke ekstra batterier, og siden mitt apparat "spiser" batterier, blei det ikke flere enn fra blåseriet. Men vi var på en kafe og spiste, og der laga den unge mannen som jobba der salattallerk til oss, og med en nydelig dressing til.
Deretter kjørte vi til et dukkemuseum. Vertinna kunne virkelig fortelle. Hun visste både årstall for start og nedlegging av fabrikker, når tid den dukka blei laga, og når tid gikk den produksjonen flytta til et annet kontinent. Imponerende omvisning!
Deretter gikk turen til en annen del av kommunen til middag. Mange av oss hadde aldri vært i den delen før. Det var en flott liten restaurant. Måtte skryte av duker og gardiner, og da svara vertinna at "jeg skal jo jobbe her i hele sommer, så da må jag ha noe pent å se på". Og maten var fantastisk. De fleste bestilte sjørøye, et par hvalgryte. I det hele, en flott tur som vi nok gjentar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar